Skip to main content

Tentcabine cluster past perfect in een Californisch bos

Deze familie-uitje verborgen in de bossen van Noord-Californië is heel anders dan je typische weekend thuis. Berkeley-based Envelope Architecture + Design's Forest House is een retraite voor de vakantie, opgesplitst in negen minimalistische dozen die van de grond zijn gehesen voor minimale impact op de locatie. De groep eenkamerhutten, bekleed met gekleurd hout, past in het zwaar beboste landschap.

Het Forest House is gelegen in het district Mendocino, een paar uur van San Francisco, en werd gebouwd voor een stel en hun drie jonge kinderen. De negen tenthutten van de structuur zijn georganiseerd in vier clusters, allemaal aangesloten op sanitair en elektriciteit, en verspreid over twee hectare rond een centraal betonnen geplaveid plein. De gebouwen worden enkele voeten op de grond opgetild op 4? 4 palen voor een boomhuisachtig effect en zijn zorgvuldig geplaatst om bestaande bomen te behouden. Een netwerk van houten paden verbindt de verhoogde hutten.

Gerelateerd: Vervallen houthakkershut omgetoverd tot een prachtige retraite met minimale impact op de locatie

De daken zijn bedekt met behandeld legerzeil verankerd met nylon touwen. "De daken en muren met tent zorgen voor een verbinding met de natuurlijke omgeving - de geluiden en de veranderende seizoenen - terwijl grote heldere en gespiegelde bronzen glazen ramen uitzicht bieden op het landschap en de aangrenzende 'kamers'", schreven de architecten. "Houten muren en vloeren geven warmte en ondersteunen het comfort van het moderne leven, diep in het bos. Hier zijn het bos en huis één met binnen- en buitenruimtes opgehangen tussen de boomtoppen en de luifel. "

+ Envelop Architectuur + Ontwerp