Skip to main content

Heerlijke boomhut residentie weeft door een bos in Thailand

Een familie in Thailand plantte een klein bos in hun achtertuin en bouwde hun huis om zich aan te passen aan de bomen zonder ze te storen. Studio Miti ontwierp het Forest House als een cluster van vier gebouwen met elkaar verbonden door houten terrassen en looppaden, voor het ultieme droomhuis met fantasieterop.

Architecten maten de ruimte tussen de bomen om te bepalen hoe groot het huis zou kunnen zijn. Om voldoende leefruimte te bieden, moest het huis in meerdere volumes worden verdeeld. Het huis brengt architectuur en natuur samen door een balans tussen beide te creëren. Het belangrijkste idee was om rond bestaande bomen te bouwen en verschillende uitzichten op de weelderige omgeving te bieden.

Gerelateerd: Thaise eco-resort verrukt gasten met geweven peulen en andere sublieme woningen

De nieuwe structuren zijn op een kruisvormige plattegrond geplaatst en omvatten een terras, hal, woonkamer, slaapkamer en badkamer. Alle zijn gemaakt met behulp van lokale bouwtechnieken om zo min mogelijk impact op het milieu te hebben.

+ Studio Miti

Foto's door art4d magazine / Ketsiree Wongwan