Minimalistische terugtrekking van kunstenaars met geramde grondmuren maakt gebruik van 100% hernieuwbare bronnen

De site van een voormalig meth-lab in Noord-Boulder, Colorado heeft een nieuw leven ingeblazen als een toevluchtsoord voor kunstenaars met een prachtig minimalistisch ontwerp. De in Denver gevestigde tres-vogelsworkshop ontwierp het Swoon Art House vanaf nul met een zorgvuldige blik op milieubeheer, gebruikmakend van "100 procent hernieuwbare bronnen", inclusief geramd aarden wanden en geothermische bronnen.

Als onderdeel van het Swoon / Boulder Museum Contemporary Art International Artists Residency combineert het 7.000 vierkante voet grote Swoon Art House vooruitstrevend design en technologie met oude bouwtechnieken. De retraite van de kunstenaar is ontworpen als een sculptuur op zich en heeft twee lange, schuin opgestelde structuren. Ronde metalen daken bovenaan het gebouw en contrasteren met de 30-inch dikke geramd aarde muren gemaakt met behulp van de bodem van de site. Vier verticale geothermische waterputten voeden het verwarmings- en koelsysteem van het gebouw.

Gerelateerd: Tattoo shop-draaide-destilleerderij gerenoveerd met behulp van materialen teruggewonnen ter plaatse

Het eerste gebouw herbergt twee loft-slaapkamers met badkamers en een volledige keuken voor kunstenaars in residentie. Een kleine doorgang met glazen wanden leidt naar het tweede gebouw, dat dienst doet als een kunststudio. Energiebesparende ramen langs de wanden van de studio, terwijl verborgen opslagruimten bijdragen aan het schone, minimalistische gevoel. "De structuur, van het fysieke ontwerp tot de stroom van energie, is gebaseerd op de cirkel," zei het architectenbureau. "De cirkel heeft een bijzondere betekenis in de oude en moderne cultuur, symbolisch voor wat geen begin of einde kent."

+ tres vogels workshop

Foto's door James Florio

Loading...