Skip to main content

Mooie koeienstal in Basel is gemaakt van boomtakken met daarop een met gras begroeid dak

De Zwitserse architecten Forschungs + Architekturb? Ro AG hebben enkele gelukkige koeien erg blij gemaakt met een prachtige nieuwe schuur buiten Bazel. De architecten gebruikten natuurlijke materialen uit de omgeving om de met licht gevulde structuur te creëren. De muren zijn gemaakt van boomstammen en lange stokken, terwijl het dak is bedekt met een dik tapijt van groen gras.

De 2.000 vierkante meter grote koeienstal is gebouwd op een hellende helling die de constructie een beetje uitdagend maakte. De architecten besloten om de vorm van de schuur te laten lijken op de omringende topografie en deze in het landschap in te bedden.

Gerelateerd: Architecten transformeren een oude hooischuur in een verbluffend minimalistisch huis

De boomstammen en grote stokken die de wanden van de structuur vormen, zijn ingebed in een rechthoekige betonnen basis. Deze ontwerpstrategie heeft veel voordelen: de materialen kunnen lokaal worden ingekocht en de muren laten natuurlijk licht in structuur brengen, waardoor een gezonde omgeving voor de mooie runderen ontstaat.

Een langgerekt groen dak verenigt verder het ontwerp in het weelderige, grasachtige landschap. Twee grote verticale melksilo's steken uit de structuur en geven een krachtig knipoog naar het industriële doel van het gebouw.

+ Forschungs + Architekturb? Ro AG

Fotografie door Christian Baur en Serge Hasenb? Hler