Skip to main content

TEHAMA GRASSHOPPER Revalidatie door Fougeron Architecture

Toen Fougeron Architecture werd benaderd om een ā€‹ā€‹betonmagazijn in San Francisco in een huis te veranderen, wilde de klant een ruimte die vrij was van rommel en de visuele vervuiling van alledaagse banaliteit. Maar het uiteindelijke ontwerp, dat charmant de Tehama Grasshopper-woning wordt genoemd, is verre vorm nuchter en grimmig. Van zorgvuldig geselecteerde materialen zoals ipe hout en Cor-Ten staalgroene systemen zoals stralingsverwarming en TL-verlichting, deze moderne loft is zowel attent als huiselijk.

Huiseigenaar Jason Shelton is misschien aangetrokken tot de taal van betonnen platen en een esthetiek van soberheid, maar belangrijke ontwerpelementen creëren een lichte en vloeiende ruimte. Alle nieuwe elementen in het huis (glas, marmer en staal) zweven binnen de bestaande betonnen muren. Met een open plattegrond bevindt de keuken zich op een enigszins verhoogd platform als een centraal stuk, of een wit eiland, zoals Shelton het beschreef. Met de koelkast en de oven aan het oog onttrokken, kreeg Shelton voor het grootste deel de wens om vrij te zijn van muren, kamers en 'spullen'. Maar we waren gecharmeerd toen we ontdekten dat Shelton net als de rest van ons een pen nodig had. ging rechtstreeks naar de "rommellade" - een cruciale component in een perfect huis.

De residentie Tehama Grasshopper beschikt ook over een stralende betonnen vloer voor lager en efficiënter energiegebruik. De talrijke ramen en schuifdeuren, gecombineerd met het open trappenhuis, zorgen voor een gemakkelijke doorstroming van warmte en koeling indien gewenst. De creatie van een binnenhof en verschillende dakramen minimaliseren de noodzaak om de dimbare T-5 TL-buizen te gebruiken die voor kunstmatige verlichting zijn geïnstalleerd.

De penthouse-toevoeging, die het huis zijn sprinkhanenaam geeft, maakt gebruik van zonne-oriëntatie om de positie van de massieve muren en ramen te bepalen voor een slimme vorm van klimaatregeling. Cor-ten stalen beplating en een ip? -hout dek werden ook gekozen voor duurzaamheid en levensduur.

Het minimalistische interieur vertaalt zich echter niet in een minimale functie. De adaptieve transformatie van dit onderbenutte magazijn in een gebouw voor gemengd gebruik, met commerciële en residentiële componenten, verbetert de buurt en moet een beetje energie in de gemeenschap zelf ademen.