Skip to main content

Twisted Timber Shell wikkelt zich rond een parkeerwachterspaviljoen in Frankrijk

De Franse architect Jean-Luc Fugier voltooide een onverwacht artistiek parkeertentepaviljoen op een parkeerplaats in Aix-en-Provence, Frankrijk. Het kleine 323 vierkante meter grote gebouw bestaat uit een gedraaide, met hout beklede schelp die enigszins verwrongen is om de structuur een eigentijdse uitstraling te geven. De hutachtige hut is gebouwd van lokaal gewonnen en gefreesde natuurlijke materialen.


Omringd door een saaie asfaltparking buiten het stadscentrum, onderscheidt de houtstructuur zich als een verrassend monument voor duurzaam design. De lamellen bakelised triplex schaal fungeert als een brise-soleil die warmtewinst vermindert door het afbuigen van zonlicht en ook helpt met ventilatie in de zomermaanden. 'S Nachts verlichten de verlichte polycarbonaat alveolaire panelen ingebed in het plafond de buitenruimte.

Gerelateerd: Robin Juzon onthult Elegant houten wafelpaviljoen voor Montpellier's Festival des Architectures Vives

"De ogenschijnlijk eenvoudige geometrische vorm verbergt het kinetische spel in het spel en beïnvloedt de manier waarop iemand het gebouw waarneemt en moeilijk te begrijpen maakt", schrijft de architect. "De contortion probeert mee te gaan met de flux in de circulatie die eromheen zit. Het is in deze eenvoudige vertekening dat een complexe vorm wordt gegenereerd die het doel van het project bereikt: een discrete maar intrigerende eigentijdse vorm die wordt aangetroffen in de diversiteit van zijn perceptieve benaderingen. "Strategisch gericht om het uitzicht op de parkeerplaats te maximaliseren, de L-vormige houten hut herbergt het kantoor van een parkeerwachter, een kioskvenster en een toilet. Het project is in 2010 voltooid.