Skip to main content

Opus 5 kroont een 17e-eeuws klooster met een glinsterende concerthal

Opus 5 Architecten hebben een 17e-eeuws klooster in Normandië gekroond met een glinsterende nieuwe concertzaal. Het plan vroeg om een ​​eigentijdse toevoeging die respect betuigt aan het culturele en archeologische erfgoed van de bestaande faciliteiten. Dus in plaats van een volledig nieuw gebouw toe te voegen, bekleedden de Franse ontwerpers de orkestzaal in glinsterend glas en wikkelden die om de zuidelijke vleugel van het riviercomplex.


Na verschillende incarnaties te hebben ondergaan sinds het voor het eerst in 1646 werd gebouwd, werd het prachtige Klooster van de Penitenten in Noord-Frankrijk uiteindelijk in 1990 omgebouwd tot de Louviers-muziekschool. Veel van de bestaande stenen bestaan ​​nog steeds en Opus 5 heeft het omringende landschap gerehabiliteerd om trek meer aandacht naar de omgeving van de rivier.

Het concertgebouw heeft een golvend spiegeldak dat op de een of andere manier niet botst met de bestaande architectuur en er is een nieuwe muziekbibliotheek aan de eerste verdieping toegevoegd. Originele kloostergangen op de begane grond zijn opgevuld met beglazing om het uitzicht op de nabijgelegen rivier te verbeteren en maken ook plaats voor een nieuwe foyer die de nieuwe entreehal van het zorgvuldig gerenoveerde gebouw markeert.