Skip to main content

Frank Lloyd Wright Renovatie ontvangt Merit Award

In 1988 kochten Lawrence en Sharon Tarantino een vervallen huis in de wijk Millstone in New Jersey. Een huis dat is ontworpen door niemand minder dan Frank Lloyd Wright. Blijkt dat Wright destijds aan de omgeving had gedacht. Het huis, samen met ongeveer 100 anderen, werd ontworpen in zijn "Usonian"Stijl- een stijl die gebruik maakte van bewonderenswaardige groene bouwprincipes, waaronder kleinere voetafdrukken, lagere kosten, passieve zonne- en stralingsverwarming. Het echtpaar, opdrachtgevers van het architecten- en ontwerpbureau, Tarantino Studio, gerenoveerd, die won een onderscheiding van het New Jersey-hoofdstuk van het American Institute of Architecture.

Het huis werd oorspronkelijk gebouwd door Wright in 1954 voor Abraham Wilson en zijn eerste vrouw, Gloria Bachman. Het huis ligt aan de oevers van de Millstone River en is gebouwd van beton, hout en glas. Als huis op één niveau heeft het huis een kleine voetafdruk en is het zonder een garage of kelder.

Zoals typerend voor Wright's huizen, werden buitenruimtes opgenomen in het ontwerp van het huis. De Tarantinos kochten ook een 250 jaar oude schuur uit Vermont en verhuisden deze naar het pand. Meneer Tarantino zegt, de schuur, die nu hun studio is, "spreekt tot het thema van Frank Lloyd Wright om binnen- en buitenruimte te verbinden in een soort ode aan de natuur."

De renovatie van het huis heeft een aantal jaren in beslag genomen, maar tijdens het proces zijn het echtparen zoiets geworden als experts op het gebied van de restauratie van huizen in Wright. In 1988, toen de Tarantinos het huis kochten, was het zwaar verwoest door overstromingen van de nabijgelegen Millstone River en werd het later opnieuw overspoeld met water van twee orkanen in 1999 en 2007. En na de overstroming in 2007 bedachten de Tarantino's een "herstelbare" "Keuken- om overstromingsschade te minimaliseren. De kasten zijn houten kisten die van onder de werkbladen naar buiten kunnen schuiven, die onafhankelijk zijn verbonden met de wanden. Dus wanneer een overstroming het volgende huis bedreigt, kunnen kasten worden verwijderd, opgeslagen op een hogere grond en opnieuw worden geïnstalleerd wanneer het water terugvalt.

De renovatie van de Tarantino won onlangs een Merit Award in Preservation van de NJ AIA. De renovatie omvatte het opnieuw bouwen van de keuken volgens de originele tekeningen van Wright, het restaureren en verbouwen van origineel meubilair en het gebruik van meubelstoffen die geschikt zijn voor het huis en de periode.

+ Tarantino Studio