Skip to main content

LZT Architects Maak een kleurrijke haven uit een donkere garage in Austin

Als je niet veel geld hebt, maar je woonruimte moet uitbreiden, neem dan een kijkje in het nieuwste adaptieve hergebruiksproject van LZT Architects in Austin. Deze voltooide interventie van 300 vierkante meter omvatte een toepassing van creatief denken voor gewone en gerecycleerde materialen en resulteerde in de zeer koele transformatie van een donkere garage in een inspirerende met licht gevulde ruimte. En omdat iedereen thuis een beetje buiten nodig heeft, heeft het ontwerpteam ook een vervallen deel van het pand veranderd in een funky kleine tuinruimte. Het is gemakkelijk in te zien waarom het American Institute of Architects deze gerenoveerde kamer een felbegeerde designprijs heeft gegeven. Klik voorbij de sprong om een ā€‹ā€‹video te zien van de transformatie van de garage.

Om licht in een anders donkere ruimte te brengen, verwerkte LZT heldere panelen in de zijkanten van de garage en voegde een hoog raam toe aan de noordelijke muur. Deze moedigen niet alleen de daglichttoetreding aan, maar verbinden de nieuwe kamer ook met de buitenkant, zodat het minder op een kerker lijkt. Een boekenplank fungeert ook als trap die naar een bovenhok leidt. Buiten creëert een hekwerk met gerecyclede cederhouten planken een smaakvolle grens die een nieuwe, verfrissende tuin omsluit. Dit lage budgetproject spreekt boekdelen over de goedheid die kan worden bereikt met zelfs de kleinste upgrades.