Skip to main content

Verschepende containerpaviljoen springt op in San Francisco Presidio

Hier op Inhabitat hebben we je zeecontainers gebracht die als huizen, scholen, observatoria en stapels glorie zijn gerangschikt. Hoewel je kunt zeggen dat je elke afspraak hebt gezien, moeten we deze container trifecta van Ogrydziak / Prillinger Architects eens bekijken! Naast de gebruikelijke specificaties met gerecyclede materialen, wordt dit bekroonde hoekige gebouw compleet met een verzameling kunstwoningen die speciaal zijn gemaakt voor de lokale flora en fauna. Een ongelooflijk vooruitstrevend tentoonstellingspaviljoen gebouwd voor Presidio Habitats in San Francisco, dit ontwerp heeft onlangs een Design Award 2010 ontvangen van het American Institute of Architects, California Council (AIACC). Lees verder voor meer informatie over dit site-specifieke project en de lokale dieren in het wild die het ondersteunt.

Het Presidio is een nationaal park dat is omgedraaid tot leger en zich bevindt binnen de stadsgrenzen van San Francisco. Het park herbergt een bloeiende en in sommige gevallen bedreigde verzameling van inheemse flora en fauna. De For-Site Foundation nodigde een reeks kunstenaars uit in het park om installaties te creëren die in staat zouden zijn om de inheemse buren te ontvangen. Ontwerpuitdagingen waren onder andere het creëren van een race-uitdaging voor de ongrijpbare Black-tailed Jackrabbit, een reeks keramische nesten voor de Western Screech Owl en een paar felgele zitstokken voor mensen van waaruit ze de Great Blue Heron konden bekijken. Maar dit waren slechts enkele van de voorgestelde projecten voor Presidio Habitats, en de algehele tentoonstellingspaviljoen toont een aantal andere ideeën van bekende eco-ontwerpers zoals Amy Franceschini aan Michelle Kaufmann.

De site zelf is uitgelijnd langs de noordelijke kust van San Francisco en biedt uitzicht op de Golden Gate Bridge en de maximale hoeveelheid natuurlijk licht. Het dek, de vloeren en het terras zijn gemaakt van overtollig Presidio Cypress, dat ter plaatse is geoogst via een herbebossingsprogramma. De gehele constructie is off-site gebouwd en met een kraan geplaatst om de impact te verminderen. Bezoekers kunnen tot 2011 tentoonstellingsvideo's bekijken en meer over hun geboortelandsbuurschap leren, wanneer de tentoonstelling sluit.

+ Presidio Habitats