Skip to main content

Het hedendaagse kantoor van Rivershed in Wales rockt ruig metaal en warm hout

Met behulp van lichtgewicht golfplaten en hout, ontwierp het Britse designduo Freshwest een luchtige werkruimte en studio op de satelliet voor een gebied langs de rivier in Newcastle Emlyn, Wales. De ontwerpers van het kleine gebouw genaamd Rivershed staan ​​bekend om hun multidisciplinaire werk, het ontwerpen en produceren van alles van decoratieve objecten en meubels tot architecturale structuren.

De Restaurant & Bar Design Awards, die het beste in het ontwerp van voedsel- en hospitalityruimtes viert, hebben de ontwerpers gevraagd een kleine studio te ontwerpen die zich in een gebied met uitzicht op de Teifi-rivier in West-Wales zou bevinden. Weggestopt in een kleine laan in Newcastle Emlyn, Ceredigion, vervangt het gebouw een bestaande loods met een lichtere, organische structuur opgebouwd uit houten en golfplaten.

Gerelateerd: Prachtig houten huis op zonne-energie in Spanje heeft een kleine ecologische voetafdruk

De architecten hebben zich laten inspireren door de contrasten en het lappendeken in het robuuste geribbelde landbouwgebouw van het gebied en de zachte, natuurlijke kenmerken van de landbouw. De zachte geometrische vorm van het uiteindelijke ontwerp wordt ondergedompeld in de omgeving dankzij een groot glazen deursysteem dat uitkomt op een terras met uitzicht op de rivier. Het interieur, ontworpen door B3 Designers, wordt gedomineerd door hout en warme tonaliteiten van de afwerkingen.

+ Freshwest

+ B3-ontwerpers

Foto's door James Newton