Skip to main content

Het huis van Fujiwaramuro Architects in Hanoura wordt omgeven door kunstmatige heuvels en winderige rijstvelden

Het huis in Hanoura ligt in een landelijk gebied van de Japanse Tokushima-prefectuur en wordt omringd door weelderige rijstvelden en glooiende kunstmatige heuvels. Ontworpen door Fujiwaramuro Architects, het doel is om de grenzen tussen binnen en buiten te vervagen en een rustige atmosfeer te creëren met een kalmerende stroom van natuurlijke lucht door het gebouw.

Misschien is het meest unieke aspect van dit huis een aantal kleine heuvels die het omringen en een dieptewaarneming bieden aan het vlakke landschap wanneer u uitkijkt. Een leuk detail is dat de architecten elk familielid bomen of heesters hebben laten kiezen die ze leuk vonden en ze naast de heuvels planten. Het interieur is licht, luchtig en gemaakt van lokaal hout.

Het leven van de familie is gericht op de LDK (woon-eetkamer-keuken), een ruimte in nauwe verbinding met de omringende natuur. Van de LDK-bewoners konden een passerende bries voelen dankzij de kruisventilatie en de rustige uitzichten in alle vier de richtingen bewonderen. En de bevrijde sfeer wordt nog beter, er zijn zo weinig voorbijgangers op het platteland dat het huis zelfs geen gordijnen nodig heeft!

+ Fujiwaramuro Architects

Foto's door Fujiwaramuro Architects