Skip to main content

Fujiwarramuro Architects knijpt dun, met licht gevuld Nada-huis in Tiny Lot in Japan

Het Nada House van Japanse firma Fujiwarramuro Architects is een smal en minimalistisch huis dat ingeklemd zit tussen twee gebouwen in het centrum van Kobe. Het dunne drie verdiepingen tellende huis met meerdere verdiepingen wordt op een klein perceel van 40 vierkante meter samengevoegd om het meeste uit de kleine stedelijke footprint te halen. Om de hoeveelheid natuurlijk licht in het huis te maximaliseren, creëerden de architecten een innovatieve reeks roostervormige openingen om een ​​lichtkolom door te laten van de dakramen naar de eerste verdieping.

Bekleed met hout, stijgt het magere huis van Fujiwarramuro Architects hoog boven zijn buren in de woonwijk van het drukke Nada-district. De voordeur is verzonken in de grote garageopening die de voorste helft van het gebouw in beslag neemt. De gemeenschappelijke ruimtes, waaronder de woonkamer, eetkamer en keuken, bevinden zich op de tweede verdieping, terwijl de kinderkamer en de grote slaapkamer zich op een verdieping erboven bevinden. Een ladder geeft toegang tot het dak vanuit een zolderruimte in de slaapkamer.

Gerelateerd: Jakub Szczesny's Keret House is 's werelds smalste gebouw

Een lichtkolom filtert door het midden van het huis en loopt door latten die in de vloeren en meubels zijn uitgehouwen. De witte muren, hoge plafonds en grote gaten creëren met succes een illusie van ruimte in het smalle huis. Een eenvoudig kleurenpalet van hout en wit maakt het minimalistische en eigentijdse uiterlijk compleet. Trappen bevinden zich aan de achterkant van het huis.

+ Fujiwarramuro Architects

Gerelateerd: Het huis van Fujiwaramuro Architects in Hanoura wordt omringd door kunstmatige heuvels en winderige rijstvelden