Skip to main content

Residential Palace voor een uitgebreid gezin pakt de harde woestijnomgeving van Saoedi aan

Voor dit residentiële project in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, heeft AIM Studio vloeiende organische volumes ontworpen die onderdak zullen bieden aan een uitgebreide familie. De ontwerpers gebruikten een parametrisch model om een ​​optimale ruimtelijke oplossing te creëren die reageert op de ruwe woestijnomgeving - die naar verwachting aan het einde van de eeuw onbewoonbaar zal zijn.

De woning brengt drie verschillende woningen voor alle leden van de familie onder hetzelfde dak. Het ontwerp biedt een moderne interpretatie van de manier waarop huizen traditioneel werden gebouwd in woestijngebieden. Optimale blootstelling aan de zon, ventilatie en royale uitzichten op de omgeving waren enkele van de belangrijkste vereisten van de klant.

Gerelateerd: Four Houses Project implementeert traditionele islamitische functies voor een hedendaagse oase in Saoedi-Arabië

De architecten creëerden ook een centrale leegte die de zonnewarmte regelt en dwarsventilatie vergemakkelijkt, terwijl concrete overhangen helpen bij het beheersen van de blootstelling aan de zon. Qua materialen is er een klein verschil tussen binnen- en buitenafwerking. Natuursteen domineert het gehele terrein en varieert van zanderige, donkere kleuren tot gepolijste, warme tinten.

+ AIM Studio

Via World Architecture News