Skip to main content

Voormalig magazijn voor koude opslag in Chicago om te worden getransformeerd in een glazen kantoorgebouw

De recente geschiedenis van de wijk West Loop / Fulton Market in Chicago is in veel opzichten vergelijkbaar met het Meatpacking District in New York City. Naarmate het gebied zich in de afgelopen twee decennia heeft ontwikkeld, is het voormalige vleespak- en marktdistrict geleidelijk getransformeerd van een stinkende plek waar voedsel wordt opgeslagen en gedistribueerd naar een buurt met eersteklas restaurants, kunstgalerijen en chique appartementen. In een ontwikkeling die deze verschuiving zal voortzetten, zal een groot koelopslagmagazijn op slechts een steenworp afstand van het sprankelende nieuwe Morgan Station van CTA worden getransformeerd in een glasachtig kantoorgebouw.

Het voormalige gebouw voor koude opslag is een van de grotere gebouwen in de West Loop / Fulton Market en het is een trekpleister voor de skyline van de wijk. Afgaande op de renderings, zal het adaptieve hergebruikplan proberen een deel van zijn karakter te behouden.

Het meest opvallende aspect van het nieuwe gebouw, dat wordt ontwikkeld door de in Chicago gevestigde ontwikkelaar Sterling Bay Cos., Is het glas. Enorme hoeveelheden baksteen worden verwijderd uit de nu raamloze kolos om een ​​bijna transparant nieuw kantoorgebouw te produceren. Naast kantoren, is de ontwikkelaar van plan om ruimte toe te voegen voor restaurants en een dakterras naar het voormalige koelhuis. Naast de deur is Sterling Bay van plan een nieuw kantoorgebouw van 180.000 vierkante voet toe te voegen met een groendak.

In de winter bracht Preservation Green Lab een rapport uit dat de waarde in termen van koolstofemissies van het hergebruik van oude gebouwen kwantificeert in plaats van ze af te breken en te vervangen door nieuwe, energie-efficiënte gebouwen. Uit het rapport bleek dat Warehouse-to-office conversies zich eigenlijk aan de onderkant van het spectrum bevinden - het duurt slechts 12 jaar voor een nieuw gebouw dat 30 procent efficiënter is om de negatieve gevolgen van klimaatverandering tijdens het bouwproces te overwinnen. De waarde van adaptief hergebruik reikt echter vaak verder dan de koolstofemissies; het voorkomt ook dat nuttige materialen naar de stortplaats worden gestuurd, en er zijn natuurlijk ook esthetische overwegingen.