Skip to main content

Michael Jantzen's Paviljoen van de rijzende zon verzamelt zonne-energie voor lokale gemeenschappen

Michael Jantzen ontwierp het paviljoen van de rijzende zon, een voorstel voor een grote openbare ruimte die energie van de zon verzamelt en verspreidt in de lokale gemeenschap. De verzamelde energie wordt ook gebruikt om 's nachts het paviljoen te verlichten. Energie uit het zonlicht wordt omgezet in elektriciteit via een groot aantal fotovoltaïsche cellen die in de bovenkant van de structuur zijn geïntegreerd. 121 blauwe stalen kolommen ondersteunen de reeks fotovoltaïsche cellen die ook de ruimte eronder afschermen. Een grote hemisferische gekromde ruimte, die de zon voorstelt, wordt gevormd in het midden van het paviljoen, gedefinieerd door een reeks gele stalen bogen. Het gehele stalen gedeelte van de constructie wordt ondersteund en verhoogd op een betonnen basis die wordt gedefinieerd door een reeks perimeterstappen. Symbolisch gezien lijkt de gele zon op te stijgen in de blauwe lucht, die gedeeltelijk wordt overschaduwd door een raster van samenkomende donkere wolken. Het paviljoen van de rijzende zon is er een uit een reeks van functionele kunststructuren die ernaar streeft om het gebruik van alternatieve energie in de gebouwde omgeving te vieren. De ontwerper hoopt dat het paviljoen wordt gebouwd en gebruikt in een openbare ruimte zoals een park, voor speciale evenementen en / of om gewoon te ontspannen in de warmte van de rijzende zon.

+ Michael Jantzen

Het bovenstaande artikel is aan ons voorgelegd door een Inhabitat-lezer. Wil je je verhaal over Inhabitat zien? Stuur ons een tip door deze link te volgen. Vergeet niet om onze instructies zorgvuldig te volgen om uw kansen te vergroten om te worden gekozen voor publicatie!