Skip to main content

Celestial Temple Extension trouwt met houtroosters en natuurlijk licht in Japan

Architectuurbureau Furumori Koichi Architectural Design Studio ontwierp een dagverlichte uitbreiding voor een bestaande tempel in Japan door de introductie van een houten vakwerk met daarop een plat glazen dak. De toevoeging contrasteert met het traditionele schuine dak van de tempel en baadt in natuurlijk licht. Blader door onze galerij om meer beelden te zien van deze subtiele maar spectaculaire interventie.


Het complex, gelegen in Fukuoka, de prefectuur van Japan, kreeg een toevoeging van 335 vierkante meter. Het Myoenji Columbarium is een uitbreiding van gewapend beton bedekt met een glazen dak dat natuurlijk licht doorlaat in het interieur, dat een minimalistische esthetiek heeft dankzij een houten rooster dat door de architecten is ontworpen. Houten kolommen, elk 25 centimeter in diameter, gaan door het traliewerk helemaal naar het glazen dak, ondersteund door een stalen frame. Ingebed in zes meter hoge blootgestelde betonnen muren zijn nissen die worden gebruikt voor het opslaan van urnen met gecremeerde as.

Gerelateerd: Zig-Zagging Sterrenbeelden Bar Rocks Urban Rehabilitation in Arts District van Liverpool

Het gebouw was ontworpen om het gebruik van elektriciteit te elimineren. Ventilatieopeningen verdeeld over het vierkante dak, samen met glaspanelen, creëren een comfortabele omgeving die kunstmatige verlichting en extra ventilatie overbodig maakt.

+ Furumori Koichi Architectural Design Studio

Via Dezeen