Skip to main content

Uniek Fuzzy House biedt de lokale bevolking een openbare snelkoppeling door het gebouw

Toen Architecture Studio Situation-Based Operation (SO) werd gevraagd om een ​​huis te bouwen in Chiang Mai, kwam de opdracht met een ongewoon verzoek: behoud een bestaand pad op locatie. Omdat de plot jarenlang leeg was gelaten, hadden de lokale bevolking een begeerte pad gecreëerd, of een snelkoppeling, door het land tussen twee wegen - en de eigenaar wilde dat pad functioneel houden voor de gemeenschap. Als gevolg hiervan hebben de architecten het Fuzzy House ontworpen, een concreet huis dat de grens tussen openbaar en privé vervaagt.

Het Fuzzy House ligt op een terrein van 600 vierkante meter en is een bunkerhuis met twee verdiepingen, verdeeld over twee verdiepingen. De behouden snelkoppeling wordt achtergelaten als een smal steegje aan de oostkant van het huis tussen twee gebouwen en aan de voorkant voorzien van een stukje onkruid. De ingang van de garage bevindt zich aan de westzijde.

"Het huis werd beschouwd om dat pad nog steeds in functie te laten zijn, zelfs wanneer de constructie is voltooid, en om bijna te lijken alsof er niet veel gebeurt van de bouw van dit huis", schreven de architecten. "Het resultaat is een gebouw dat fuzzily zit tussen privacy en publiek domein, terwijl de eigenaar zijn privéleven kan leven in de dubbele afgesloten ruimte."

Gerelateerd: Kunstenaars recyclen honderden plastic flessen in een dynamische boog in Chiang Mai

De eerste verdieping heeft ook een open keuken, een eethoek en een woonkamer, evenals een werkruimte en een terras. Tuinen worden verspreid over het eerste niveau. De hoofdslaapkamer en de badkamer bevinden zich boven en bieden toegang tot dakterrassen. Natuurlijk licht stroomt het huis binnen door zorgvuldig geplaatste openingen en dakramen die de privacy beschermen.