Skip to main content

Torenhoge groene muurtjes op groen Levend op het Boxy Quinta Patino-huis in Portugal

Boxy-huizen zijn efficiënt om te bouwen, en ze hoeven niet saai te zijn, zoals de Quinta Patino in Portugal duidelijk laat zien. De 700 m² woning ontworpen door FVArquitectos is een grijs, rechthoekig volume geïnfiltreerd door een reeks stiekem binnenplaatsen en torenhoge groene bladgroene wanden. Gecombineerd met houten deuren en luiken en af ​​en toe een ruit, geven de verticale tuinen het hedendaagse huis een verrassend rustig eco-ethos dat vooral goed is voor kinderen.


Quinta Patino is een relatief klein huis voor een gezin in Estoril, Portugal. Binnen in de grijze ommuring bevinden zich een aantal binnenplaatsen, bijna één voor elke kamer, die ofwel door grote en zware houten deuren naar de tuin en het aangrenzende landschap worden geopend of gesloten. De verticale tuinen creëren een voor de hand liggende groene esthetiek, maar ze zorgen er ook voor dat de luchtkwaliteit van het huis heel gezond en puur is.

Shutters voor de ramen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal. Deze kunnen worden gesloten voor privacy of open voor zowel natuurlijk licht als ventilatie. Er zijn twee niveaus, en de top, die uitkijkt over een lang rechthoekig zwembad dat gelijk ligt met de groene omgeving en de relatief wilde omgeving, wordt bereikt via een eenvoudige trap. Ten slotte brengen zonnecollectoren op het dak een beetje energieonafhankelijkheid naar het externe huis, dat we minstens één bodemtand zouden geven om in te leven.