Skip to main content

Observation House biedt een prachtig 360-graden uitzicht bovenop een groen dak

Het bouwen van een huis met 360-graden uitzicht dat de privacy van de huiseigenaar behoudt, is geen eenvoudige taak, maar I / O Architects ging de uitdaging aan in stijl met het Observatiehuis. Gelegen op het hoogste punt in een landelijk Bulgaars dorp, is de woning omgeven door hoge muren van schanskorven bedekt met een groen dak en een glazen paviljoen-achtige structuur. Ver van de randen van de fortachtige muren, biedt de glazen structuur panoramische uitzichten met behoud van de 'verre zichtbaarheid' van de locatie.


De gestapelde schanskorven, of stenen gevulde kooien, zijn een aantrekkelijke en kosteneffectieve manier om muren te bouwen. Een grote rechthoekige ingang leidt naar een caverneuze ruimte met de inkomhal en de garage. De slaapkamers, badkamers, personeelsverblijven, sauna, massagekamer en andere diverse kamers wikkelen zich rond de centrale glazen hal. De slaapkamers, verdeeld over een horizontale glazen wand, bieden uitzicht op en hebben toegang tot het buitenzwembad.

Gerelateerd: Lyon's groene daken elektrische onderstation uitbreiding verdwijnt in het landschap

Een lift en trappen leiden naar de volledig glazen ruimte die de open leefruimte op de bovenste verdieping herbergt en is bedekt met een groot hellend dak. "Het schuine dak verbindt geometrisch het bovenvolume met de basis en voegt complexiteit toe aan de binnenruimte", schrijven de architecten ", terwijl de oversized dakranden het verbinden met het weiland rondom en het zwevende effect van de slanke metalen structuur overdrijven." in overeenstemming met de rustieke omgeving kozen de architecten voor een minimaal materialenpalet dat grotendeels bestaat uit steen, beton en hout afkomstig uit lokale bossen.