Skip to main content

Prachtige Gabled School toont groot ontwerp hoeft niet duur te zijn in Londen

Deze prachtige puntgevelstructuur fungeert als activiteitencentrum en cr? Che voor de Wilberforce Primary School in Westminster, Londen. Maar het was niet meer dan een slecht verlichte portakabin. Ontworpen door Jonathan Tuckey Design, het met hout omzoomde poortgebouw beschikt over drie dakramen die zowel overvloedig natuurlijk daglicht en ventilatie bieden. Het beste van alles is dat het gebouw werd samengesteld met een beperkt budget, wat maar al te duidelijk is: geweldig design hoeft niet duur te zijn.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden, nam projectarchitect Nic Howett ook de rol op van grootschalig expert en projectmanager. De enige andere mensen die aan het project werkten, waren een klein team van ingenieurs en een lokale bouwer, die externe inmenging tot een absoluut minimum beperkten. "Het project werd door onszelf gecoördineerd, wat bewijst dat goede onderwijsgebouwen voor weinig geld kunnen worden gebouwd zonder de noodzaak van bureaucratische processen, raamovereenkomsten en meerdere adviseurs," vertelde Howett aan Dezeen.

Gerelateerd: Gerenoveerde Ny Krohnborg School revitaliseert een buurt in Bergen, Noorwegen

Een eenvoudig houtskelet ligt in het hart van het poortgebouw, dat is ingekapseld in panelen van golfvezelcement. In het gebouw werd een doorlopend multiplex oppervlak gebruikt voor de wanden en plafonds om een ​​schoon en eenvoudig interieur te creëren dat niet zinspeelt op hoeveel het kost om te bouwen. Naast de drie lichtstraten die zorgen voor licht en ventilatie, is er een volledig glazen schuifwand die uitkomt op een smalle speelplaats.

Veel van de materialen die worden gebruikt in de constructie van het poorthuis voldoen aan de duurzaamheidsnormen. Het multiplex is FSC- en PEFC-gecertificeerd, terwijl de buitenpanelen een A + -beoordeling behalen in de BRE Green Guide. Forbo Marmoleum vloeren, die een Cradle-to-Cradle zilver certificaat hebben, werd ook gebruikt in het hele gebouw.

Gerelateerd: Gorgeous Viewpoint Platform nodigt Londenaren uit om te genieten van het Canal of Regents 'Canal

Architecten gaan nu over op plannen voor een nieuw entreegebouw en een gemeenschapscentrum. Het gebouw is niet alleen mooi, maar het ontwerp- en constructieproces was hoofdpijnvrij, wat hopelijk een voorbeeld zal zijn voor andere scholen die hun faciliteiten in de toekomst willen upgraden.