Skip to main content

Gaes Gehoorapparaatfabriek Beschermd door een Mobile Louvered Facade in Barcelona

Gaes is een van een nieuwe golf van bedrijven die hun huis hebben gebouwd in de Poblenou-technologiewijk van Barcelona - en het gebouw van het bedrijf is net zo hightech als de hoortoestellen die ze produceren. Ontworpen door MIZIEN, biedt Gaes 'gebouw ruimte voor zowel administratie als productiefaciliteiten. Het gebouw is ingekapseld in een beweegbare zonneschermgevel met louvre en zorgt voor veel daglicht zonder veel zonnewarmtewinst. Dit dynamische gebouw is een model voor het nieuwe zakelijke district en een voorbeeld van de capaciteiten van het bedrijf.

Poblenou, een voormalig industrieel district van Barcelona, ​​heeft het afgelopen decennium getransformeerd tot een nieuw model van een compacte stad, waar innovatieve bedrijven naast onderzoeks-, opleidings- en technologieoverdrachtcentra bestaan. Gaes is een van die bedrijven die hier zijn huis heeft en een gloednieuw, hightech gebouw heeft. De fabrikant van het hoortoestel heeft een geavanceerd proces dat geen afval oplevert in een laboratoriumachtige omgeving - een industrie die perfect geschikt is voor een dichte stedelijke omgeving.

Willes wilde hun nieuwe huis matchen met hun product en vroeg om een ​​energiezuinig gebouw. MIZIEN kwam terug met een ontwerp voor een gebouw dat reageert op zijn omgeving, veel daglicht inneemt en een dynamische ruimte biedt om te werken. De louvre-gevel is een levende bewegende huid die wordt bestuurd door een centraal systeem dat is gekoppeld aan het weer om het binnenklimaat onder controle te houden. Vides in het interieur leiden naar dakramen die daglicht door de verdiepingen naar beneden naar de begane grond trekken. Het transparante gebouw zorgt voor aangename werkomstandigheden met behoud van energie-efficiëntie.

+ MIZIEN