Skip to main content

Elegant Gallop House in Singapore is bekleed met lattenroosters gemaakt van lokaal geproduceerd hout

Gallop House, vernoemd naar de wijk in Singapore waar het zich bevindt, is een groot met hout bekleed residentie bedekt met lokaal geproduceerd hout. Het huis is ontworpen door Formwerkz Architects en verwijst naar een bestaande lineaire boomhut gebouwd voor een vorige eigenaar. Het heeft een louvre-gevel die bewoners in staat stelt om het licht dat het huis binnenkomt zorgvuldig te controleren.

Het huis ligt op een perceel op een heuvel in de wijk Gallop Park in Singapore. Het is bedekt met louvre-schermen die de zonnestroom regelen en zorgen voor optimale privacy voor de bewoners - een gezin van vijf, met extra kamers voor ouders, schoonfamilie en vrienden verdeeld over twee verdiepingen en een kelder.

Gerelateerd: Egeon Architecten's Wood-Clad Home nabij Amsterdam toont energie-efficiëntie door slim ontwerp

De belangrijkste woonruimte, keuken en eetkamer bevinden zich op de begane grond en bieden directe toegang tot een zwembad en een veranda. Beschut door de iets uitstekende eerste verdieping, is deze ruimte gedeeltelijk beschermd tegen direct zonlicht. Een klein boomhutje, ontworpen door Joseph Lim, professor aan de National University of Singapore, bevindt zich aan het uiteinde van het zwembad en scheidt de oprit van de rest van het grasveld.

Gerelateerd: Dramatisch met hout bekleed N-huis verandert moeilijk terrein in een ontwerpvoordeel

Het ontwerp wordt gedomineerd door een combinatie van verschillende materialen zoals travertijnsteen, lokaal geproduceerd chengal-hout en teak. Het zorgt voor een warme sfeer en visuele eenvoud met subtiele details.

+ Formwerkz Architects

Foto's door Albert Lim