Skip to main content

Op Feng Shui geĆÆnspireerd luxe clubhuis breekt terrein in de zuidelijke bergen van China

Schmidt Hammer Lassen Architects heeft baanbrekend werk verricht in het Gaoyao Clubhouse, een sculpturaal Feng Shui-geïnspireerd project in de bergen van Guangdong. Het project, gelegen in de wijk Gaoyao, 100 kilometer ten westen van Guangzhou, zal bestaan ā€‹ā€‹uit een clubhuis en een galerij die de nieuwe ontwikkeling van luxe villa's van het gebied zal dienen. Het sculpturale ontwerp bevindt zich in het midden van het meer en biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen, de lucht en het water.


Ontworpen als het hart van de nieuwe luxe ontwikkeling, bestaat het Gaoyao Clubhuis uit drie verschillende, maar onderling verbonden ruimtes: een grootse kunstlobby, een verkoopsuite en een lounge. Elke structuur heeft een strategische hoek, 120, 240 en 345 graden, in overeenstemming met de Feng Shui-principes en om de zichten te optimaliseren. Het uitgestrekte, concave dak van het gebouw duikt op aan de dakrand met een dramatische flair geïnspireerd door slagen van een kalligrafieborstel. De gevel wordt bekleed met verticale panelen van grijs graniet die de zon en beweging van water reflecteren.

Gerelateerd: Groovy groen overdekt zwembad in Parijs omarmt Feng Shui

Natuurlijk licht schenkt het interieur binnen door panoramische ramen op grote hoogte, die ook uitzicht bieden op het meer en de weelderige groene bergen. Het kolomvrije interieur en het beperkte en lichtgekleurde materialenpalet versterken het luchtige en ruimtelijke gevoel van het gebouw. Wonen groene muren accentueren het interieur. De lichte eikenhouten vloer van het interieur is doorgetrokken naar de patio's aan de buitenkant om de lijnen tussen binnen en buiten verder te vervagen. Het project is gepland voor de voltooiing begin 2017.