Skip to main content

Tiny meditatie schuilplaatsen zijn de perfecte plek voor wandelaars om verbinding te maken met het bos

Deze kleine meditatieruimten bieden bescherming en een plek om te rusten voor wandelaars die de Litouwse bossen verkennen. De schuilplaatsen zijn een plek waar mensen eenzaamheid kunnen vinden om zich opnieuw te verbinden met de natuur en harmonie te vinden met de omgeving. Een glibberend stenen pad dat door de bostuin loopt, is geïnspireerd op een Litouws sprookje over slangen.

Het project, genaamd Gapahuk, maakt deel uit van een grotere Meditatietuin ontworpen door Bj? Rn? Dal Arkitektstudio die de Amerikaanse Architectuurprijs 2016 won. Gebruikt voor individuele meditatie en als een plaats waar wandelaars kunnen uitrusten en warm kunnen worden, was dit cluster van schuilplaatsen gebouwd tijdens de Human Birdhouse Workshop afgelopen augustus in Litouwen. Het team heeft een boskap vrijgemaakt en paden gevormd die zich natuurlijk in en rond de tuin weven. Twee open haarden geïnstalleerd voor de schuilplaatsen zijn omringd met zitjes. Heilige steentjes toegevoegd aan de site zien eruit als totems van mannelijke en vrouwelijke oorsprong, terwijl een symbolisch stenen pad een Litouws sprookje over slangen vertegenwoordigt.

Gerelateerd: FOR? T II is een meditatiepaviljoen gemaakt van 810 geregenereerde verzendingspallets

De workshop vond plaats op het eigendom van de beroemde Litouwse kinderboekenschrijfster, dichter en film- / theaterregisseur Vytautas V. Landsbergis. Het idee was om architectuur te ontwerpen en te bouwen in de stijl van constructief sjamanisme, waarin architecten, bouwers en spirituele beoefenaars samenkomen om de verbinding tussen mens en natuur te versterken en te onthullen. Verwijzingen naar de Litouwse mythologie domineren het project, waarbij bezoekers deelnemen aan spirituele ceremonies en mantra's zingen rond een vreugdevuur.

+ Bj? Rn? Dal Arkitektsudio

Loodfoto door Lidija Kaleinikovaite