Skip to main content

Kleine garage zonder ramen in Lissabon omgetoverd tot een elegante moderne loft

Wonen in een garage is niet ieders kopje thee, maar een ruimdenkende man slaagt er in Lissabon met stijl in te trekken. Lokale ontwerpstudio Fala Atelier werd gevraagd om een ‚Äč‚Äčgarage zonder ramen van 200 vierkante meter om te bouwen naar de nieuwe woning van het echtpaar. Het resultaat is een dramatische transformatie van een levenloze grijze garage naar een licht en eigentijds huis dat nog steeds een parkeerplaats voor de auto van het paar heeft.

Omdat de architecten naast de ingang geen ramen aan de muren konden toevoegen, schilderden ze de muren wit en creëerden ze een open woonkamer om een ‚Äč‚Äčgevoel van ruimte te creëren. Het plafond is ook wit geverfd en onderbroken door grote herontworpen lichtstraten. De vloer is bedekt met gepolijst beton om een ‚Äč‚Äčneutrale basis te creëren voor het balanceren van de levendige kleuren kleurrijk meubilair. De decoratie wordt tot een minimum beperkt om rommel tegen te gaan en grote aquamarijngordijnen laten de huiseigenaren toe om ruimtes te sluiten waar nodig.

Gerelateerd: Oude garage is getransformeerd in een daglicht, boomhut-achtige bibliotheek

"De voorgestelde interventie beoogde een zo duidelijk mogelijke lezing van de bestaande structuur en benadrukte de kracht ervan", schrijven de architecten. "Terwijl de garage slordig en grijs was, is het huis schoon en wit; de materialiteit ervan is vlak, het licht is abstract. "Het L-vormige huis komt binnen via een lange gang die uitkomt op een grote woonkamer. Twee badkamers liggen achter een gebogen muur die is gebouwd om een ‚Äč‚Äčkapotte hoek te vervangen. Beperkt meubilair en vrijstaande elementen zorgen ervoor dat de huiseigenaren de binnenruimte eenvoudig kunnen herschikken.