Skip to main content

Mooi transparant tuinhuis in Tokyo kan de natuur niet buiten laten

Als je een mooi, privé stuk grond hebt dat toevallig bedekt is met een flora, waarom zou je het allemaal verstoppen met ondoorzichtige muren? Dat is de gedachte achter dit kleine kantoor annex kantoor, ontworpen door Kochi Architects voor zo'n site in Tokio. Het huis, dat bestaat uit twee kubussen die hoeken raken, neemt 20% van het 450 vierkante meter grote bezit in beslag, maar de glazen buitenmuren creëren het gevoel dat er nauwelijks een gebouw is.


Het lijkt misschien alsof glazen wanden de bewoners van het huis zouden kunnen stomen, maar een handige circulatiedoos tussen de twee kubussen zorgt ervoor dat dit mooie "tuinhuis" mooi en natuurlijk geventileerd is. Daglicht is ook geen probleem, hoewel handige jaloezieën helpen om de hardere stralen te verspreiden zonder de continuïteit van de buitenkant / het interieur te verstoren. Bovendien verbeteren isolerend glas en houtwol de energie-efficiëntie van het gebouw. Wonen binnen houdt niet altijd in dat je de natuur bij de voordeur achterlaat!