Skip to main content

Ontwerpers ademen frisse lucht in dit tuinhuis op het Duitse platteland

Wanneer u denkt aan het Duitse platteland, ziet u misschien beelden van glooiende heuvels en luchtige, groene weiden. Als dat zo is, is dit kleine huisje misschien maar een droom die uitkomt. De ontwerpers van V? Csey Schmidt Architekten hebben het schilderachtige tuinhuis gebouwd met pittoreske details over landschap dat de landelijke fantasie tot leven brengt. De ruimte, die ooit een schuur huisvestte, behoudt zijn historische charme terwijl het moderne leven wordt aangepast.

Het tuinhuis maakt gebruik van een bestaande grensmuur op het terrein, waardoor een enigszins magere ruimte wordt veranderd in een ruimte die rust en stille waardering van het gebied uitnodigt. Bovenop deze timeworn stenen muren is een steil houten dak, dat een verrassend ruime zolder heeft. Een muur lijkt slechts een eenvoudig venster te bevatten, maar uiterlijk kan bedrieglijk zijn: de wanden openen zich volledig en onthullen prachtig traliewerk waardoor de geuren uit de tuinen binnen kunnen wuiven.

Gerelateerd: Enproyecto Arquitectura's Spaanse kuststenen hut bevat meer dan een paar verrassingen

Het lagere niveau van het huis is ook veelbelovend, met behulp van een ladder naar de zolder als een manier om het vloeroppervlak te vergroten. De vloer is verdeeld in een open woonkamer en een toilet, allemaal omgeven door schoon, licht hout. Door zowel hout als de bestaande stenen structuren te gebruiken, konden de architecten kosten besparen en een eerbetoon brengen aan de eeuwenoude site. En omringd door groen is een extraatje voor toekomstige bewoners.

+ V? Csey Schmidt Architekten