Skip to main content

Architect bouwt een kleine studio in zijn achtertuin om dichter bij zijn kind te zijn

Deze kleine achtertuinstudio in Toronto is het perfecte thuiskantoor voor een architect die een grotere rol wilde spelen in het leven van zijn kind. Oliver Dang, oprichter van architectenbureau Six Four Five A, construeerde de houtstructuur voor zichzelf als een privé-werkruimte met uitzicht op een klein groen gebied waar zijn eenjarige kan spelen.

De studio neemt een plaats in aan het einde van de tuin van de architect omsloten door een hoge omheining. Het cederhout dat voor het hek werd gebruikt, was ook gekozen voor het dekken en bekleden van de 100 vierkante meter hoge hut. Een asymmetrisch hellend dak boven de structuur en biedt een kleine binnenruimte die volledig is geoptimaliseerd om aan alle noodzakelijke voorzieningen te voldoen.

Gerelateerd: Timber Shoffice is een natuurlijk dagverlichte tuin schuur + Office Combo in Londen

Verticale verticale noppen worden gebruikt om planken te ondersteunen, de tekentafel beslaat een ruimte onder het venster en een staand computerbureau loopt langs één zijde. Een plak Carrara-marmer die uit een wolkenkrabber wordt geborgen, fungeert als drempel.

Het gebouw biedt het gezin meer flexibiliteit bij het organiseren van hun dagelijks leven en brengt meer tijd samen door. Het bedrijf zei in een verklaring: "Het resulterende ontwerp is een heldere, hoge en functionele kantoorruimte die ook visueel en ruimtelijk verbonden is met het huis en de tuin."

+ Zes vier vijf A

Foto's door Ashlea Wessel