Skip to main content

Gorgeous Maximum Garden House Creates Green Urban Space

Tuinruimte is moeilijk te vinden in dichte stedelijke plaatsen, dus ondernemende stadstuinders moeten creatief zijn. Formwerkz, een in Singapore gevestigd architectenbureau, werd door een van hun klanten gevraagd om een ā€‹ā€‹huis te ontwerpen dat de tuinruimte op hun 300 m2 tellende perceel maximaal benutte. Het resulterende huis omvat een verticale woonmuur en een groen dak dat niet alleen mooi en functioneel is, maar ook dient om de prestaties van het gebouw te verbeteren.

De meeste huizen op stedelijke percelen maximaliseren hun vierkante meters ten koste van de groene ruimte, waardoor er slechts een kleine strook gras of een dek overblijft. Voor degenen die willen tuinieren in een dichte stedelijke omgeving, moet er ruimte worden gevonden of gecreëerd. Het Maximum Garden House is een prachtig voorbeeld van hoe verticale muren en daken kunnen worden gebruikt als groeiende ruimtes. Een scheidingsmuur is niet alleen ontworpen om het huis te beschermen, maar is ook een verticale plantenbak met weelderige drapeerplanten die uitkijken op het trottoir en de straat.

De gevel op het bovenste niveau wordt beschermd door een beplantingssysteem dat dienst doet als vliesgevel. Deze verticale tuin fungeert als een privacy-, regen- en schaduwscherm, dat de energieprestaties van het gebouw verbetert. Een groen dak bedekt dan de carport en is geplant in een artistiek patroon dat gemakkelijk te zien is vanaf de bovenste verdiepingen. Verspringende vloeren leiden uiteindelijk naar het dakterras en de tuin, waar een kant oploopt en het natuurlijke terrein nabootst. Voor een dergelijke kleine thuishaven werden vier verschillende tuingebieden gecreëerd om de onevenwichtigheid van gebouw versus natuur in een stedelijke omgeving te herstellen.

+ Formwerkz

Foto's: © Jeremy San