Skip to main content

Tankstelle B├╝lowstrasse is een gerenoveerde tankstation gedraaide kunststudio in Berlijn

We hebben niet veel benzinestations gezien die cool genoeg zijn om in een kunstgalerie te veranderen, maar dit moderne tankstation uit het midden van de eeuw in Berlijn had precies de juiste hoeveelheid pit om de overgang te maken. Na jarenlang langs het verlaten Shell-benzinestation in de Sch? Nebergwijk van de stad te zijn gekomen, kocht kunstenaar Juerg Judin de plaats en transformeerde deze met de hulp van het lokale bedrijf BFS Design in de komende jaren. Hij vernieuwde het oorspronkelijke station, voegde een nieuwe keuken toe, bouwde een nieuwe vleugel en creëerde een weelderige, aangelegde tuin met een lelievijver. Het gerenoveerde benzinestation doet nu dienst als studio-atelier van Judin.

Het Shell-station werd gebouwd in 1956, maar werd in 1986 verlaten en leeg gezeten totdat het in 2005 werd gekocht door Juerg Judin. In de komende 3 jaar werkte Judin aan de rehabilitatie van het station. Hij sanerde de site door zand aan de oude tanks toe te voegen, steenkoolresten te verwijderen en meer. Vervolgens heeft hij met hulp van BFS Design de structuur gerenoveerd tot een woon / werkruimte met een luxe keuken in de oude autohow. Judin heeft er alles aan gedaan om trouw te blijven aan het oorspronkelijke ontwerp - inclusief salvage-tegels, het vervangen van de gebogen ramen door efficiëntere vensters en het opnieuw schilderen van de originele rode bekleding.

De renovatie van het benzinestation resulteerde in een woon / werkruimte van 93 sm (970 sq ft), maar Judin vond dat hij meer ruimte nodig had, dus voegde hij een toevoeging toe die direct naast de oorspronkelijke structuur lag. Dit trapezoïdale gebouw met twee verdiepingen heeft een woonkamer, een muur met boeken, een logeerkamer en een badkamer op de begane grond, met een studio en tentoonstellingsruimte boven. Een transparante gevel zorgt voor zacht wit licht om door te filteren en de ruimte te vullen met veel natuurlijk daglicht. Buiten transformeerde Judin de betonnen tuin in een weelderige tuin compleet met een lelievijver. De originele luifel zilt nog steeds en dient als een schaduwrijk paviljoen en een oversized sculptuur.

+ BFS-ontwerp