Skip to main content

Volledig zwart hout Geilo Cabin maakt optimaal gebruik van het winterzonlicht

De donkere tinten van deze afgelegen hut contrasteren het witte winterlandschap van Geilo, een van de populairste skigebieden in Noorwegen. Lund Hagem Architects gebruikte donker beton en hout om te verwijzen naar de traditionele huizen in de regio en laat de inzittenden genieten van het uitzicht op de prachtige natuurlijke omgeving vanuit de warmte van het interieur.

Gebouwd voor het harde klimaat en de zware sneeuwval in Noorwegen, wordt de cabine laag in het landschap geplaatst en geïsoleerd door dikke betonnen muren. Tijdens de winter is de cabine alleen toegankelijk met ski of sneeuwscooter en bijna volledig bedekt met sneeuw.

Gerelateerd: Kustcabine in Noorwegen is een perfecte indoor toevluchtsoord voor outdoor liefhebbers

Het bestaat uit drie volumes - de hoofdcabine, het pension en de carport - verenigd in een enkel U-vormig schuin dak dat een beschutte binnenplaats vormt. Door de oriëntatie van de openingen kan de lage winterzon overdag het interieur bereiken. Zwarte betonnen vloeren en eiken behandeld met ijzersulfaat domineren het interieur en accentueren het witte winterlandschap. Extra licht wordt geïntroduceerd door een lang dakraam met één frame en een haard die aan het dak hangt.

+ Lund Hagem Architects

Foto's door Marc Goodwin