Skip to main content

Aedas 'slanke kantoortoren en groene ruimte zal een "ontbrekend humanisme" brengen in Shanghai

Andrew Bromberg van Aedas heeft ontwerpen onthuld voor een elegant kantoorgebouw voor gemengd gebruik in Shanghai, dat hoopt het openbare domein te bereiken, naast de verfraaiing van de futuristische skyline van de stad. Gemdale Changshou Road ligt in het hart van Shanghai, dicht bij Changde Road in de buurt van twee metrostations. Het bestaat uit een kantoortoren, een kleinhandelspodium en een groen terras met terras. Het publiek toegankelijke lagere niveau werd gecreëerd om een ​​"ontbrekend" humanisme "naar de stad te brengen, terwijl het hele gebouw zijn energetische voetafdruk verlaagt met een krachtige, low-e, en low-iron glazen vliesgevel.


De ontwikkeling van de Gemdale Changshou Road met een oppervlakte van 45.000 vierkante meter krijgt de bijnaam "Cloud on Terrace" na zijn ronde en reflecterende toren op een terrasvormig podium. De aangelegde terrassen verzachten het uiterlijk van het gebouw en breken de ontwikkeling af naar een menselijke schaal. De terrassen treden op en vormen een toren met afgeronde hoeken en een hoekoriëntatie - een contrast met de omringende boxy-wolkenkrabbers. Het terrasvormige gebouw is een visuele brug tussen de laagbouw, residentiële ontwikkelingen in het zuiden en Changshou Road in het noorden.

Gerelateerd: Aedas onthult een bergachtig gebouw voor gemengd gebruik dat eruitziet als een stapel boeken

Het gebouw is grotendeels beglaasd en zal worden geïnstalleerd met hoogwaardig, laag-e- en laag-ijzerglas om energie te besparen. De aangelegde terrassen zorgen voor een koel microklimaat, zuiveren de lucht en verminderen de zonnewarmtewinst. Horizontale zonneschaduwen extruderen uit de glasgordijngevel van de toren om de zonnewarmte verder te verminderen. Het gebouw is gepland voor voltooiing in 2019.