Skip to main content

Japanese Mountain Retreat beschikt over helder gele koepeltenten en lokaal geoogst hout

Deze bergstructuur, ontworpen door Shin Ohori van General Design Co, is geen gewoon vakantiehuis. Een mashup tussen traditionele kampeer- en lodge-elementen, de residentie is een ontsnapping voor in Tokyo gevestigde outdoorkleding en kledingontwerpers Setsumasa en Mami Kobayashi. Het rustieke toevluchtsoord ligt in het extreem afgelegen Chichibu-gebergte en voelt gedeeltelijk als voorbewerken, maar met moderne voorzieningen.


De structuur is voornamelijk gebouwd van lokaal geoogst larikshout, dat een gigantisch observatiedek, trappen en enkele hutachtige schuilplaatsen vormt. Het hoofdgebouw van de structuur wordt gebruikt om te lunchen, te vergaderen en voor onderzoek, met een rustieke houtkachel om warm te houden en om in kampeerstijl te koken. De badkamer is uitgerust met een klassiek bad met klauwbek en een openslaande deur om tijdens het baden het prachtige uitzicht op u op te nemen. De Kobayashis slaan brandhout op onder hun immense dek, waar het wordt afgeschermd van de elementen.

Het hele kampeergevoel van de structuur wordt geaccentueerd door de slaapkamers - dat zijn eigenlijk gele Northface-tenten. De gele koepels sluiten de schuilplaatsen af ​​en zijn toegankelijk via een ladder of aan de muur bevestigde klimruimtes, in de geest van de buitenactiviteiten van Kobayashi. De tenten worden het hele jaar door gebruikt. Glasvezel schuifdeuren zijn ook te vinden in het hele gebouw en zijn vaak open in alle weersomstandigheden om de frisse lucht binnen te laten.

Het complex wordt overdag aangedreven door een raster van zonnepanelen, voor verlichting en laptops. Het echtpaar en hun gasten kunnen meestal rond de vuurplaats zitten of wandelen en bomen trimmen met hun hond, Goo.