Skip to main content

Gensler's nieuwe Zero-Carbon Glumac Office produceert meer energie dan het verbruikt in Shanghai

Internationaal architectenbureau Gensler heeft onlangs een nieuw net-positief kantoor in het hart van Shanghai voltooid met een verbluffende reeks energiebesparende, koolstofarme functies. Ontworpen als het vlaggenschip Asia HQ voor het duurzame consulting engineering bedrijf Glumac, beschikt de bijna 6.000 vierkante voet kantoorruimte over een aantal ongelooflijke milieuvriendelijke technologieën - waaronder luchtkwaliteit - het verbeteren van printeruitlaatopeningen - die helpen de plannen van het bedrijf om duurzaam bouwen te brengen naar China en verder. Het net-positieve energie-, netto-positieve water- en netto-zero carbon kantoor in Shanghai ligt op schema om LEED-platina-certificering te ontvangen en wordt het eerste full-petal Living Building Challenge (LBC) -gecertificeerde project in Azië.


Om een ā€‹ā€‹veilige haven te bieden in een land dat berucht is om zijn luchtvervuiling, heeft Gensler het Glumac-kantoor ontworpen met geavanceerde luchtzuiveringssystemen die zorgen voor een gezonde binnenluchtkwaliteit die consistent meet met een PM2.5-standaard van minder dan 30 Ī¼g / m3, zelfs luchtkwaliteit bereikt gevaarlijke niveaus van boven de 300. Een levende groene muur werd ook geïnstalleerd om de lucht te helpen zuiveren. Per LBC-norm werd al het constructiemateriaal op verantwoorde wijze aangekocht en omvatte het lokaal vervaardigde, gerecycleerde en geborgen materialen.

Aangedreven door zonne-energie verbruikt het kantoor minder dan 40.000 kWh per jaar en stuurt het overtollige geproduceerde energie naar het openbare net. Naast de plus-energiemogelijkheden is het kantoor uitgerust met waterbesparende armaturen die verzameld en behandeld regenwater gebruiken; ongeveer 500 kubieke meter regenwater wordt jaarlijks geoogst, maar de armaturen verbruiken slechts 200 kubieke meter water per jaar. Het project werd voltooid met een CO2-voetafdruk van nul.

Gerelateerd: Het eerste gebouw in Canada om op te staan ā€‹ā€‹voor de Living Building Challenge (is voor kinderen)

Het ruime en lichte kantoor is gebouwd met flexibiliteit in gedachten en heeft een open lay-out met verplaatsbare partities die werknemers kunnen gebruiken om de configuratie van werkruimten te wijzigen. De open ruimte biedt plaats aan reisgroepen die geïnteresseerd zijn in informatie over het duurzame ontwerp van het hoofdkwartier of de diensten van Glumac. Het LBC-certificeringsproces voor het kantoor is momenteel aan de gang.