Skip to main content

Tiny Geodetische Dome Cabin gebouwd van gerecycleerde materialen zit sereen in het bos van Oregon

Jeffrey the Natural Builder bouwde een kleine geodetische koepelcabine diep in de bossen van Aprovecho, Cottage Grove, OR. Zijn doel was om goedkoop een goed gebouwde cabine te bouwen, waarbij waar mogelijk materiaal voor de stortplaats werd gebruikt. De koepel, gebouwd van teruggewonnen materialen en afgewerkt met een aarden gips, is zowel een duurzame als serene plek om ver weg te ontspannen van de stad.

Het project begon met een idee: door de grootte van een huis te verkleinen, kon Jeffrey de ruimte waarin hij woont vergroten; een kleiner huis zou hem naar buiten en naar de natuur dwingen.

Omdat hij vond dat een groot deel van de westerse wereld een 'wegwerp'-samenleving is geworden, wilde hij zoveel mogelijk gerecycleerde en low-impact materialen in zijn ontwerp integreren. Omdat de kennis van de waarde van materialen verloren ging, wist hij bovendien dat, als hij zijn materialenpalet zou beperken, hij technieken en materialen zou moeten gebruiken waarmee hij niet vertrouwd is, waardoor hij zijn begrip zou vergroten en verspilling zou verminderen.

De hut is vrij klein, met ruimte voor slechts een bed, een bureau en een kleine houtkachel voor de winterhitte. De geodetische koepelvorm werd geïnspireerd door zijn verblijf in een prachtig vervaardigd 30-meter breed koepelhuis een paar jaar geleden in Dunster, BC. Het ontbreken van lege hoeken in de koepel geeft hem het gevoel op een unieke en geruststellende manier door een ruimte te worden omhuld en om meer praktische redenen kan de structuur gemakkelijker worden opgebouwd uit teruggewonnen materialen.

+ Jeffrey the Natural Builder

Het bovenstaande artikel is aan ons voorgelegd door een Inhabitat-lezer. Willen zie je verhaal over Inhabitat? Stuur ons een tip door te volgen deze link. Vergeet niet om ons te volgen instructies voorzichtig om uw kansen te vergroten om te worden gekozen voor publicatie!