Skip to main content

Wolveridge Architects gebruiken bijna al het gerecycleerde hout om een ​​prachtig Blairgowrie-huis te bouwen in Australië

Wolveridge Architects bouwde Blairgowrie House voor een jong Australisch gezin dat zich terugtrekt uit Melbourne. Een huis aan zee gebouwd in de zijkant van een zandduin, het huis met weinig impact is ingepakt in gerecycled hout. Geïnspireerd door Alistair Knox, een ontwerper en milieudeskundige uit de jaren zestig die gespecialiseerd is in lemen huizen en huizen met een briesje, heeft het huis verschillende kenmerken, zoals geometrische schermen en warmtebehandelde stalen wanden. Blijf lezen om erachter te komen wat dit huis zo speciaal maakt.

Het grootste deel van het huis is omringd door geometrische schermen met patronen, die niet alleen verwijzen naar de betonblokken die Knox gebruikt, maar ook ruimtes creëren die als binnenplaatsen kunnen worden gebruikt. Deze schermen fungeren ook als scheidingswanden door het hele huis en integreren met sommige van de plafonds om een ​​uniform gevoel te creëren over de vier belangrijkste woonvertrekken van het gebouw. En er is een reden waarom de kenmerken van het ontwerpkenmerken van een dergelijke invloedrijke ontwerper. "Een van de eigenaren groeide op in Eltham, een landelijk bushland dat zich terugtrekt ten oosten van de stad in een huis ontworpen door Alistair Knox", aldus de architecten.

Gerelateerd: Off-Grid Hill Plain House vitrines Grondstof op een verfijnde manier

Hout is een sleutelelement in het hele huis, dat van buiten en van binnen zichtbaar is, waar houten wanden en houten lambrisering een warme sfeer creëren. "De materialen zijn over het algemeen gerecycleerd hout, met zwarte multiplex muren en een zwart plafond dat het plezier van licht en de extern ingelijste uitzichten op het landschap stimuleert", aldus de architecten. Glazen schermen, die uitkomen op een groot terras dat is verbonden met de hoofdtuin, verbeteren het uitzicht.

Om er zeker van te zijn dat de kinderen voldoende ruimte hadden om te spelen en te groeien, werden de gangen breed genoeg gemaakt zodat ze zelfs hun fietsen door het huis konden rijden mocht het verlangen zich voordoen. Dakramen helpen het interieur te belichten met natuurlijk licht, terwijl warmtebehandeld staal in de hoofdbadkamer reflecties gebruikt om zoveel mogelijk licht in de kamer te krijgen.