Skip to main content

Germantown Sustainable Urban Science Centre is een Green Roofed Living Laboratory in Philadelphia

Beheer van het milieu is een belangrijk onderdeel van de Germantown Friends School in Philadelphia en hun nieuwe Urban Science Center is ontworpen als een levend laboratorium om de studenten daar alles over te leren. Duurzaam, toont het nieuwe wetenschapslaboratorium een ā€‹ā€‹groot aantal groene bouwstrategieën, waaronder groene daken, zonne-energie, daglicht, regenwaterwinning, efficiënte mechanische systemen en geothermische uitwisseling. Het nieuwe wetenschapsgebouw is ontworpen door SMP Architects uit Philadelphia en biedt ruimte aan innovatieve onderwijslaboratoria voor biologie, natuurkunde en scheikunde en stimuleert onafhankelijk denken.

De site, een voormalig brownfield, moest een uitgebreide sanering ondergaan om het op acceptabele normen te brengen. Zelfs na de sanering waren er gebieden die afgedekt moesten worden om de kans te elimineren dat water door de grond infiltreerde. Een ondoordringbare parkeerplaats en het gebouw bevonden zich in die gebieden, terwijl de andere gebieden die infiltratie konden accepteren, waren beplant met weelderige regentuinen. Om het zonlicht in de klaslokalen te maximaliseren, vormt het gebouw een binnenplaats rond de tuinen en een brug naar de aangrenzende wiskunde-afdeling.

Natuurlijk daglicht en ventilatie spelen een belangrijke rol bij het ontwerp van het gebouw als een manier om het gebruik van kunstlicht en mechanische ventilatie waar mogelijk te verminderen. Elk vak - biologie, natuurkunde en scheikunde heeft twee laboratoria gewijd aan zijn studie. Biologie bevindt zich beneden naast de tuinen, samen met de kantoren en de chemie bevindt zich op de bovenste verdieping om kanaalgangen te minimaliseren en toch voor goede ventilatie te zorgen. Last but not least, de Physics labs cantilever uit over de kantoren als een manier om de mechanica van het structurele ontwerp te demonstreren.

Een geothermisch uitwisselingssysteem begraven onder het gebouw en de oprit zorgt voor energie-efficiënte verwarming en koeling voor de laboratoria, kantoren en klaslokalen. Groene daken beheren regenwater en bieden extra ruimte om les te houden of experimenten uit te voeren. Wat regenwater niet wordt gefilterd door de swales en regentuinen wordt verzameld in twee stortbakken op de binnenplaats voor gebruik in de toiletten. Een fotovoltaïsch systeem op het dak genereert elektriciteit voor het gebouw, terwijl een real-time weergave in de lobby informatie biedt over de opwekking en het gebruik van energie en andere bouwstatistieken. De studenten leren niet alleen in de klas over de wereld, het milieu en de wetenschap, maar ze hebben ook de kans om het te verkennen en het in actie te zien via het levende laboratorium.

+ SMP Architects