Skip to main content

UNStudio Center for Virtual Engineering (ZVE) verdient Gold Sustainability Certification

Vandaag zal de Duitse Sustainable Building Council (DNGB) UNStudio's Centre for Virtual Engineering (ZVE) hun gouden certificering voor duurzaam bouwen toekennen bij de officiële opening. De hoogpresterende structuur bevindt zich aan het Fraunhofer-Institut f? R Arbeitswirtschaft en de Organization IAO-campus in Stuttgart en heeft een ruimtebesparend, cirkelvormig en rechthoekig ontwerp en bedienbare banden van ramen die samen een zaagtandgevel vormen.


Een experiment met het bouwen van kantoren om communicatie, experimenten en creativiteit te bevorderen. ZVE bestaat uit een gebogen hoofdstructuur met rijen horizontale vensters die opengaan voor natuurlijke ventilatie en zich vervolgens uitstrekken tot een meer traditionele rechthoekige ruimte. Dit alternatief voor het raster is niet alleen ascetisch aantrekkelijk, maar zorgt ook voor een opmerkelijk lage verhouding tussen gevel en volume van slechts 32%. Bellenplafonds verminderen de behoefte aan structurele kolommen en de bovendorpelvrije plafonds laten natuurlijk licht diep in het gebouw doordringen.

Door hun inzet voor duurzaamheid (en bereikbaarheid) nog een stap verder te nemen, gebruikte UN Studio onderhoudsarme, scheidbare en recyclebare materialen voor de skelet-, interieur- en gevelbouw van ZVE. Dit in combinatie met de superefficiënte voetafdruk van het gebouw en het compacte bouwvolume, samen met een verscheidenheid aan energiebesparende armaturen, resulteren allemaal in een opwindend en vooruitstrevend ontwerp dat de erkenning heeft verdiend die het vandaag van DNGB ontvangt!