Gezellig minimalistisch huis in Noorwegen is gemaakt als het "toppunt van hygge"

Een uur ten noorden van Oslo heeft de Deense studio Norm Architects een gezinswoning ontworpen die ze omschrijven als het 'toppunt van hygge', een Scandinavische term voor een sfeer van gezelligheid en welzijn. Het Gj? Vik House ligt op een heuvel en bestaat uit een cluster van zes onderling verbonden houten volumes die zijn gepositioneerd om uitzicht te bieden op het Mj? Sa-meer en de Noorse bossen. De overlappende delen van de houtvolumes geven aanleiding tot privézakken en knusse hoekjes, elementen die volgens de architecten een integraal onderdeel zijn van het hygge-concept.

Het Gj? Vik-huis van 1.668 vierkante meter werd door de architecten beschouwd als een plaats "waar je echt kunt overwinteren terwijl je je schuilhoudt tegen de ijzige dagen van de Noordse winter." Om het huis in clusterstijl te laten overgaan in het landschap, bekleden de architecten de gevel in verticale stroken hout die uiteindelijk in de loop van de tijd een zilverachtige patina zullen ontwikkelen. Grote glazen openingen zorgen voor een uitgekiend uitzicht op het landschap en brengen overvloedige hoeveelheden natuurlijk licht binnen.

Gerelateerd: 6 manieren om je leven meer "Hygge" te maken - het Deense geheim van geluk

Het interieur heeft een eveneens terughoudend materialenpallet van witte muren, beton en hout in combinatie met minimalistische en moderne meubels. "Het Gj? Vik huis, bestaande uit overlappende kubussen van verschillende groottes, zorgt voor een intieme en dynamische gezinswoning met materialen, niveaus en ingebouwde, op maat gemaakte meubels die een minimaal maar warm en afgelegen gevoel creëren", schreven de architecten. De ruime keuken, gelegen in het hart van het huis, is overspoeld met natuurlijk licht en biedt een contrast met de smalle hoekjes verspreid over het huis.

+ Norm Architects

Loading...