Skip to main content

gmp Architekten onthult gigantisch daglicht Tianjin Exhibition Centre voor China

gmp Architekten heeft zojuist een internationale ontwerpwedstrijd gewonnen om een ​​groot nieuw tentoonstellingscentrum in Tianjin, China, te creëren. Het tentoonstellingscentrum van 1,2 miljoen vierkante meter zal een van de grootste in zijn soort ter wereld zijn en het meest opvallende kenmerk is een dramatisch overhangend filigraan schaduwdak dat de hoofdingang met daglicht vult. Het Tianjin Exhibition Centre biedt ook een verbinding met de aangrenzende rivier de Haihe, openluchtgebieden, restaurants en tuinen.

Het Tianjin Exhibition Center wordt het derde internationale expositiecentrum van China (na die in Shanghai en Guangzhou) en het wordt verwacht dat het in de komende jaren zal worden voltooid. Gelegen aan Tianjin Avenue, grenst de site aan twee zijden aan een hoofdverkeersader die het historische centrum van Tianjin verbindt met de zogenaamde Binhai Development Area. Het zit ook grenzend aan de Haihe-rivier en maakt verbinding met een grote groene gordel rond de ontwikkeling. Een centrale laan loopt van de verkeersader rechtstreeks naar de rivier om een ​​nieuwe verbinding te creëren.

De hoofdingang is een lichte ruimte met een filigraan dakluifel. Een centrale hoofdweg leidt naar 8 afzonderlijke beurshallen. Elke tentoonstellingshal biedt 12.500 vierkante meter aan ruimte, en ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met een aangrenzende hal worden gebruikt om 25.000 vierkante meter ruimte te creëren. Het project beschikt ook over een tentoonstellingsruimte in de open lucht, een congrescentrum, hotels, kantoren en administratiefaciliteiten. Het ontwerp van gmp is een groots statement dat de indruk wekt dat een groot deel van de ruimte buiten is, hoewel het in feite is ingesloten en beschermd tegen de elementen terwijl het geniet van voldoende daglicht. Tuinen en buitenruimtes bevorderen de verbinding van het centrum met het buitenleven.