Skip to main content

Gerenoveerde kantoorruimte in Amsterdam beschikt over een dak van glinsterende aluminium "bladeren"

Een voorheen leeg en over het hoofd gezien gebouw wordt gerenoveerd tot het nieuwe hoofdkantoor van Goede Doelen Loterijen in Amsterdam, compleet met een scala aan zonnepanelen op het dak en glimmende aluminium "bladeren". Benthem Crouwel Architects heeft het project ontworpen met duurzaamheid in gedachten en het kantoor wordt verwacht te openen in 2018.

De 500 medewerkers van Goede Doelen Loterijen zijn momenteel verspreid over vijftien verschillende locaties, maar dat zal snel veranderen. De arbeiders kwamen bij elkaar om te helpen bij het ontwerp van hun nieuwe gebouw, dat een lege structuur zal overnemen in een wanhopige behoefte aan een transformatie. De renovatie zal naar verwachting een "Uitmuntende" BREEAM-rating ontvangen, de hoogst beschikbare, voor haar inzet voor duurzame functionaliteit.

Gerelateerd: Benthem Crouwel Architecten genoemd ontwerper van nieuwe Parijse luchthaven metrostation

Binnen in het gebouw hebben de werknemers toegang tot een ruime kantoorruimte, een tv-studio, een openbaar restaurant en een auditorium, waarvan de meeste ook open zijn voor openbare vergaderingen en evenementen. De echte charme ligt echter in de unieke buitenkant. Er is een extra verdieping toegevoegd om een ​​uniform dak te creëren dat zich over het gehele gebouw uitstrekt, evenals over de weelderige binnenplaats. Kolommen in de vorm van de omringende bomen ondersteunen het dak en een patroon van 6.800 gepolijste aluminium "bladen" geeft een glinsterende glans af die lijkt op een wuivende bosluifel. Een totaal van 2.400 zonnepanelen voeden het gebouw en een regenwateropvangsysteem op het dak zal worden gebruikt voor het irrigeren van de tuinen van het gebouw. Deze functies combineren om een ​​structuur te creëren die zowel groen van functie is als qua eerbied voor de omgeving.