Skip to main content

Traditionele aarden grotwoningen in West-China trekken boeren terug naar landelijke omgevingen

In een project dat erop gericht is de Chinese boeren terug te trekken naar het landelijke landschap en de ecologische en sociale problemen aan te pakken die het gevolg zijn van de snelle verstedelijking in China, een team van docenten en studenten van vier Chinese universiteiten - Centrale Academie voor Schone Kunsten, Taiyuan Universiteit van Technologie, Xi'an Academie voor Schone Kunsten en Beijing Institute of Fashion Technology renoveren een aantal traditionele 'grotten in het huis' in twee West-Chinese dorpen; Baishe Village in Sanyuan County en Hengpo Village in Panyao County. De gerenoveerde, met volkskunst gedecoreerde huizen hebben nieuwe toevoegingen die de levenskwaliteit van de bewoners verbeteren: ze zijn eenvoudig opgebouwd uit goedkope materialen; ze zijn van nature goed geïsoleerd tegen geluid en temperatuurverschillen; en ze zijn uitgerust met ecologische sanitaire voorzieningen en sanitaire systemen, zonnepanelen en eenvoudige elektrische apparaten. In december kreeg dit zeer innovatieve sociale ontwerpproject de beste ontwerptrofee van 2014 mee naar huis in de Golden Pin Design Award in Taiwan.

Het bovenstaande artikel is aan ons voorgelegd door een Inhabitat-lezer. Wil het zien jouw verhaal over Inhabitat? Stuur ons een tip door deze link te volgen. Vergeet niet om onze instructies zorgvuldig te volgen om uw kansen te vergroten om te worden gekozen voor publicatie!