Skip to main content

Gort Scott Architects daglicht uitbreiding transformeert een Victoria Park House in Londen

Jay Gort en Fiona Scott van Gort Scott Architects hebben een met licht gevulde L-vormige uitbreiding ontworpen voor een Victoria Park-huis in Londen. Door gebruik te maken van fragmenten uit de oorspronkelijke structuur, een toevoeging uit de jaren vijftig en het reorganiseren van de ruimte binnenin, konden de architecten een grote familiekeuken huisvesten en natuurlijk licht in het interieur brengen. De 19e-eeuwse residentie heeft nu een mooie, open plattegrond en biedt uitzicht op een weelderige tuin op het zuiden.

De architecten hebben de ruimte opnieuw ontworpen door te beginnen met een gedeeltelijk afgebroken structuur en nieuwe openingen toe te voegen om de twee ruimtes aan elkaar te knopen. Ze waren voorzichtig om te balanceren wat zou worden toegevoegd aan de structuur met wat ze van plan waren te verwijderen om een ā€‹ā€‹gevoel van harmonie te creëren. De architecten verwijderden enkele muren en nieuwe elementen werden toegevoegd om licht door de diepte van het plan te brengen. Aan de buitenzijde is het houten raamwerk gecombineerd met houten bekleding en verkoolde lariks werd gebruikt om de borstwering te bekleden en contrasteert met het zandkleurige metselwerk.

Gerelateerd: Oost-Londen 'Vegetarian Cottage' maakt gebruik van teruggewonnen baksteen voor een moderne uitbreiding

In het interieur beschikt het huis over een open keuken, een eethoek en een kleine lounge. Wonen omringen een centrale trap, terwijl twee grote dakramen natuurlijk licht in de nieuwe ruimte brengen. Het ingewikkeld ontworpen houten plafond bestaat uit drie aangrenzende pleinen, terwijl de omringende muren zijn voorzien van blauw en wit schilderwerk, zichtbare bakstenen en keramische tegels.

+ Gort Scott Architects

Via Dezeen

Afbeeldingen van Andy Matthews