Skip to main content

Cliffside Shipping Container Home in Nieuw-Zeeland

We zijn altijd verheugd om te zien dat architecten industriële materialen hergebruiken, en in de prefabwereld is er geen match voor de eenvoud, lage kosten en aanpassingsmogelijkheden van de stoere transportcontainer. We hebben verschillende manieren behandeld waarop architecten de duurzame containers hebben omgebouwd tot industrieel-chique woonruimtes, en dit ongelooflijke huis in Wellington, Nieuw-Zeeland, is de nieuwste container-redux om onze aandacht te trekken. Samengesteld uit drie leisteengrijze containers die als blokken naast een heuveltop zijn opgestapeld, treft het de perfecte balans tussen een robuust geconstrueerde constructie en een schone moderne vorm.

Zeecontainers zijn de droom van een onverschrokken groene architect. Het zijn in essentie duurzame, kant-en-klare kamers die met de juiste set van retrofits kunnen worden omgebouwd tot modulaire woonruimtes. Ze zijn gebouwd om de tand des tijds en spanningen van de scheepvaart te weerstaan ā€‹ā€‹en beschikken ook over een gestandaardiseerde modulaire structuur die hen een groot potentieel biedt voor verticaal hellende projecten.

Het grijze containerhuis is gebouwd door Ross Stevens, docent Industrial Design aan de Victoria University in Wellington. Het maakt gebruik van de intrinsieke stapelcapaciteit van de verzendcontainer om te bouwen waar andere bouwmethoden duur, zo niet onmogelijk zouden zijn geweest. Het huis bestaat uit grotendeels gerecupereerde materialen en het heeft een prachtige manier om het industriële interieur te combineren met de directe omgeving via balkons en terrassen.

Fotocredit: Flickr-set van Petraalsbach