Guardia Civil Quarters in Algueña getransformeerd in een glinsterende cultureel centrum

Een oud militair gebouw in Algue? A, Spanje is getransformeerd in een levendig nieuw cultureel centrum. Ontworpen door Cor & Partners, biedt de omgebouwde cultuur- en muziekhal een locatie en een verzamelplaats voor het kleine dorp. De minimalistische, glinsterende fa? Ade wikkelt zich rond een natuurlijke binnenplaats die in de toekomst een openluchttheater zal begeleiden.

Het oorspronkelijke ijkpuntgebouw werd geüpgraded met een nieuwe minimalistische moderne toevoeging. De uitgebreide fa? Ade van de nieuwe structuur is bedekt met iriserende keramische tegels. Het vierkante patroon verandert met de beweging van de zon gedurende de dag, waardoor een glinsterend effect ontstaat met een verscheidenheid aan subtiele tinten. Het afgedankte historische gebouw kreeg een nieuw leven met slechts kleine cosmetische veranderingen aan het oppervlak. Grote glazen gordijnen verbinden het historische controlepunt met het nieuwe auditorium en laten het interieur overvloeien in natuurlijk licht.

Geconfronteerd met een krap budget, werd Cor & Partners uitgedaagd om de voormalige gebouwen om te vormen tot een centrum dat zou helpen bij het bepalen van de culturele gebeurtenissen van het dorp in de toekomst. De resulterende muziekhal heeft een auditorium dat plaats biedt aan 230 voor lezingen, concerten en andere uitvoeringen.

De U-vorm van het gebouw creëert een natuurlijke binnenplaats, die is beplant met gras. De volgende stap van het project is om een ​​openluchtconcertruimte naast de aula te bouwen. Dit creëert een evenement en een prestatieruimte voor het dorp om te genieten in de warmere maanden.

+ Cor & Partners

Via Arch Daily

Loading...