Skip to main content

De Futuristic Metal Screens van The Palms House bieden privacy van schoonfamilie

The Palms House is het ideale pad voor het echtpaar dat het goed vindt met hun schoonouders, maar toch een beetje privacy wil. Het huis in Venetië, Californië, ontworpen door Daly Genik, omvat een hoofdverblijf en gastenhuis, dat een binnenplaats omringt met groen en bomen omringt. De architecten gaven het huis een broodnodige update, ze breiden de woonruimte uit, voegen een slaapkamer toe, en implementeren zonnepanelen en andere energiebesparende functies.

© Jason Schmidt

Het oorspronkelijke huis was een grote open zolder met een slaapkamer. Het gastenappartement bevindt zich bovenop een garage aan de voorzijde van het pand (in tegenstelling tot de meeste opstelling van het huis / pension). Daly Genik heeft de ruimte aangepakt en gereorganiseerd om beter bij de nieuwe familie en hun veelbezochte familieleden te passen. De revisie breidde het hoofdgebouw uit van een tot drie slaapkamers en drie baden. Een ongebruikte achterkamer, grenzend aan de keuken, werd door het dak te verwijderen, geopend in een innovatieve buiteneethoek.

Geperforeerde metalen huiden werden toegevoegd in vooruitstekende geometrische vormen aan de fa? Ade van het hoofdgebouw en het appartement / garage. Schuin en in driehoeken gepunt, worden de huiden ondersteund door aluminium frames en reiken bijna naar elkaar toe, waardoor een relatie ontstaat met de hoofd- en gasthuizen. Binnen de hoeken bouwde Daly Genik vreemd gevormde balkons die zich uitstrekken van de slaapkamer en het appartement. Het geperforeerde metaal fungeert ook als een natuurlijke schaduw van de zon en filtert natuurlijke verlichting in beide structuren. De perforatie zorgt voor een gevoel van privacy, maar stelt de gezinsleden ook in staat om elkaar te zien vanaf hun respectievelijke balkons.

Elk gebouw wordt passief gekoeld door de metalen perforaties en dwarswinden van de toegevoegde balkons. De tuinen en de binnenplaats zijn dicht beplant met weelderig groen om het interieur verder te koelen. Op het dak van het hoofdgebouw werden zonnepanelen geïnstalleerd om zonnestroom te verzamelen om het water voor de gebouwen en voor de vloerverwarming te verwarmen.

De revisie van Daly Genik creëerde een wooncomplex dat het gezin bij elkaar brengt, terwijl het hoofdverblijf een beetje privacy biedt wanneer de schoonfamilie langskomt.

+ Daly Genik