Traditioneel huis in Londen krijgt een grillige, vos-vormige extensie

Een traditioneel bakstenen huis in Londen kreeg een vosachtige uitbreiding ontworpen door David Kohn Architects. Het Sanderson House, bewoond door de Britse schoenontwerper Rupert Sanderson en zijn familie, kreeg een felrode baksteenkleurige extensie die verwijst naar de figuur van een vos in de tuin. De uitbreiding voegt meer woonruimte toe voor het gezin van vijf personen en voegt een vleugje kleur toe aan het typische leigrijze palet van het Londense Tufnell Park.


Vanaf de achterkant van de tuin van Sanderson lijkt de ongewone toevoeging letterlijk op een kleurrijk vosvormig gebouw dat voor de originele architectuur in de met gras begroeide tuin staat. Hoewel de architectuur niet openlijk in de vorm van dieren is, maakten de architecten grapjes dat het oorspronkelijke ontwerp van een enkel verhaal duidt op een abstracte vosvorm, die de klanten en hun kinderen verrukt. Om dit vosverhaal te benadrukken, werd een schuine dakinsert met een cirkelvormig raam gemaakt om het hoofd, de snuit en het oog van de vos te evenaren. Twee grote schuifdeuren, gescheiden door rode bakstenen fronten, kunnen worden voorgesteld als de poten van de vos. In plaats van echte baksteen, gebruikten de architecten stenen dakpannen.

Gerelateerd: Gort Scott Architects daglicht uitbreiding transformeert een Victoria Park House in Londen

Binnen, blijft het grillige ontwerp met een luguber kleurenpalet van aqua, blauw en geel. De toevoeging creëert een nieuwe keuken, een eetruimte en een leeskamer die zich in de tuin bevindt. Elk nieuw gebied kijkt uit op de tuin, met grote glazen schuifdeuren die binnen kunnen worden geopend.

De unieke toevoeging geeft een moderne en bijna leuke bouwkundige invulling aan het Londense tuinpaviljoen.

Loading...