Skip to main content

Frank Gehry's Scalloped Glas Louis Vuitton Foundation Centre nadert voltooiing in Parijs

Het prachtige, door Frank Gehry ontworpen hoofdkantoor voor de Fondation Louis Vuitton nadert zijn voltooiing. De gegratineerde glazen structuur is gepland om in oktober te openen in de Jardin d'Acclimatation in Parijs en biedt onderdak aan een liefdadig programma voor hedendaagse kunst. Het wolkachtige gebouw bestaat uit gebogen glasgolven die boven het weelderige landschap lijken te zweven.

De golvende structuur bestaat uit 3.600 glasplaten, die op hun beurt gigantische overlappende 'zeilen' vormen. De hoeken van elk zeil laten natuurlijk licht binnen en beschermen tegelijkertijd tegen directe zon en afleidend regenwater tijdens het regenseizoen. De bovenste verdiepingen van elke sectie worden afgedekt met terrassen die een weids uitzicht op de 19 biedenth Het park van Century Bois de Boulogne.

Gerelateerd: Frank Gehry en Foster & Partners onthullen ontwerpen voor Battersea Power Station

Binnenin zal de nieuwe structuur 11 tentoonstellingsgalerijen huisvesten voor een permanente collectie hedendaagse kunst. Roterende tijdelijke tentoonstellingen en kunstenaarscommissies zullen het programma veranderen en een auditorium met 350 zitplaatsen zal live uitvoeringen en lezingen verwelkomen. De ruimte heeft ook vergader- en evenementenruimtes, evenals ruimte voor educatieve programmering.

Het kunstcentrum en de omliggende tuinen zijn gepland om te openen voor het publiek op 27 oktober 2014. De eerste tentoonstelling toont het ontwerp van Gehry en de architectuur van het gebouw, dat samenvalt met de nabijgelegen tentoonstelling Centre Centre Pompidou van Gehry's werk.

+ Frank Gehry Studio

Via Dezeen