Achtbaan: Louvered Pavilion slentert rond een schoolplein als een pretparkrit

Interval Architects heeft een nieuw paviljoen voor meerdere doeleinden ontworpen om een ​​binnenplaats in een school in Peking te verlevendigen en te verbinden, en we denken dat ze dat precies hebben gedaan! Met de naam "Rollercoaster" buigt het hout en de metalen structuur rond de binnenplaats, waardoor er schaduwrijke gebieden ontstaan, bescherming tegen regen en zitplaatsen voor studenten. Het paviljoen maakt gebruik van de open ruimte en kan alleen groener zijn als Interval een bewoningsmuur op een aantal van de gevels installeerde (hint hint).


De school overweegt oorspronkelijk een groot beeldhouwwerk om de binnenplaats te bezetten als een hoogtepunt voor het centrum van de campus. Maar bij nader inzien, realiseerden zij zich dat de campus een openbare ruimte ontbrak waar studenten zich konden verzamelen, zodat het paviljoen van Interval toen in gebruik werd genomen.

Het paviljoen lost het probleem op van het creëren van een gemeenschappelijke verzamelruimte, maar is ook sculpturaal, zoals de school oorspronkelijk had bedoeld. Als een achtbaanrack slingert het paviljoen op en neer, en creëert het bovenhuisschuilplaatsen en banken waar het de grond raakt. De houten wanden hebben een louvresysteem tussen stevige randen, filteren de harde zon en creëren mooie, schaduwrijke plekken voor de studenten om pauzes tussen de lessen te nemen. Terwijl de riemachtige structuur vouwt, worden zitvlakken gecreëerd. Sommige worden bewaakt onder het luifel "dak", terwijl anderen in de open lucht zijn.

De paviljoenstrips die de grond raken, zijn beplant met lange horizontale tuinen omringd door banken. Studenten kunnen genieten van zonnige dagen ontspannen op de achtbaan vormige structuur en regenachtige dagen onder de verhoogde gebieden.

+ Interval Architects

Via Arch Times

Loading...